Back to overview Blog

Energiespecialist Encon kondigt aanstelling CEO aan

Encon maakte vandaag bekend dat de openstaande vacature van CEO is ingevuld. Hiermee valt het laatste puzzelstuk van de nieuwe organisatiestructuur op zijn plaats. Wim Deprez, voormalig COO bij Van den Berg (Besix), neemt vanaf 26 september de algemene operationele leiding over van Robin Bruninx, die zich nu verder gaat focussen op innovatieve productontwikkeling en de promotie van duurzaamheid voor bedrijven: de skills waarmee hij Encon groot maakte. Bruninx blijft als gedelegeerd bestuurder én voorzitter van de raad van bestuur een strategische spilfiguur bij Encon.

Met zijn nieuwe aanstelling als CEO bij Encon verlaat Wim Deprez zijn functie als Chief Operation Officer bij infrabedrijf Van den Berg (Besix), waar hij verantwoordelijk was voor een team van 200 ingenieurs, technici en ontwerpers. Als echte peoplemanager met uitmuntende management skills is Deprez de aangewezen persoon om duurzaamheidsbedrijf Encon te leiden in haar volgende groeistappen.

Klaar voor internationale groei

De aanstelling van een CEO kadert in het groeiscenario dat Encon vorig jaar samen met partner Hasco Invest heeft ingezet. Eerder dit jaar lanceerde het duurzaamheidsbedrijf al haar nieuwe organisatiestructuur met bijbehorende business en business unit managers. Ook de Inhuldiging van Infinity, Encon’s nieuwe kantoorgebouw en toonbeeld van duurzaam bouwen, was een sleutelmoment in de nieuwe strategie.

“Encon groeit,” aldus Robin Bruninx, gedelegeerd bestuurder van Encon. “En steeds sneller. Het laatste jaar alleen al zijn er 25 nieuwe medewerkers bij gekomen. Dat betekent ook dat er steeds meer management nodig is. Mijn sterke kant is het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Daar kwam ik nauwelijks nog aan toe door de vele managementtaken. Omdat Wim die nu van mij overneemt, krijg ik weer meer tijd voor wat mij het meest ligt: productontwikkeling en het promoten van het duurzaamheidsverhaal bij bedrijven. Met de aanstelling van Wim zijn we klaar om ook internationaal verder door te groeien.”

“Encon is een schitterend bedrijf om voor te werken,” aldus Deprez. “Het is een bedrijf in volle expansie, in een groeiende sector vol innovatie. En wat mij betreft staat Encon nog maar aan het begin. Mee helpen aan die verdere groei, dat is waar ik het voor doe. Ook de relevantie van waar Encon mee bezig is, spreekt mij enorm aan: niet elk bedrijf kan zeggen dat het onze wereld duurzamer en klimaatvriendelijker maakt. Al sinds mijn doctoraat (Energy Efficiency of Induction Machines: A critical assessment, nvdr.) draagt energie-efficiëntie mijn interesse weg. Ik voel me hier helemaal op mijn plaats. Mijn handen jeuken om eraan te beginnen.”

Een CEO op maat van Encon

Deprez heeft al uitgebreide ervaring in technische bedrijven in vergelijkbare sectoren. Na zijn studies startte hij als project engineer in de onderzoeksgroep ELECTA van de KU Leuven, waar hij na zijn doctoraat in 2008 verder ging als post-doctoraal onderzoeker. Van 2010 tot 2017 was Deprez werkzaam bij Infrax, waar hij doorgroeide van ‘Smart Grid Engineer’ naar ‘Afdelingshoofd Aanleg en Aansluitingen’. Sinds 2017 is hij ook gastprofessor aan de KU Leuven, campus Group T, General Course Electrical Engineering voor laatstejaarsstudenten. Een functie die Deprez ook na 26 september zal aanhouden.

0