Het concept Infinity

Infinity, duurzaam op 3 manieren

Het concept Infinity

Infinity is het kantoor voor de toekomst. Het is een plaats waar we innovatieve duurzame technieken en ideeën verzamelen, met prototypes werken en een mogelijke toekomst voorspellen. Maar ook waar we een toekomst mogelijk maken. Want enkel als we overstappen naar een duurzame manier van bouwen en produceren, heeft onze planeet een kans om te overleven.

Waarom Infinity?

Encon geeft advies over energie-efficiëntie, verstandig energie produceren en duurzaam bouwen. Daarom was het niet meer dan logisch dat ons eigen kantoorgebouw hét toonbeeld van duurzaamheid zou worden. En we leggen de lat voor onszelf nog hoger dan voor onze klanten: we proberen de nieuwste en meest duurzame technieken uit en drijven duurzaamheid door in alles dat we doen. En deze manier van bouwen is rendabel voor al onze klanten: van grote bedrijven die zich bezighouden met massaproductie, tot bescheiden kmo’s.

Voel je thuis in Infinity

Infinity is zo ontworpen, dat het ook zeer aangenaam is om er te verblijven voor de mensen die erin werken en voor bezoekers. Aan alles is gedacht: het gebouw is voorzien van verlichting die het bioritme van de mens volgt, vanuit elk kantoor is er vrij zicht naar buiten, en ook de akoestiek is zo geregeld dat dit de concentratie van onze mensen bevordert.

Maar het gebouw heeft ook een educatieve functie: in Infinity geven we seminaries en lezingen over duurzaamheid en de bestrijding van het klimaatprobleem. Zo is Infinity op veel manieren een inspiratiebron: het toont de wereld wat er allemaal mogelijk is op het vlak van duurzaam bouwen, energiebesparing en verstandig energie produceren. En het is een plaats waar er dagelijks op verschillende manieren gewerkt wordt aan een betere wereld.

Infinity is een nieuwe manier van bouwen, van werken, maar ook een nieuwe manier van denken. Het is een totaalconcept dat gericht is op de toekomst en zelf het goede voorbeeld geeft. Neem contact met ons op voor een rondleiding, of huur het auditorium af voor uw eigen evenement.


Het gebouw heeft de vorm van het oneindigheidsteken: Infinity

 

                                                                                                                                

Eén van de duurzaamste gebouwen van Europa

Wat maakt Infinity nu zo duurzaam? Ten eerste zetten we in op de hoogste energie-efficiëntie: we gebruiken in ons kantoor de nieuwste technieken op het vlak van energiebesparing. Ten tweede produceren we onze eigen energie. We produceren zelfs meer dan we zelf verbruiken. En ten derde is onze duurzaamheid ook nog eens gecertificeerd met de hoogste graad van duurzaamheid door BREEAM (score Outstanding) en LEED (score Gold). Dit maakt ons gebouw absoluut uniek in zijn soort.

Wilt u weten welke technieken we allemaal gebruiken? Klik hier voor meer info!

Een uithangbord, een levend labo en energieschool

Infinity gebruikt de best beschikbare technieken, én toont ze ook aan haar bezoekers: het gebouw is een uithangbord voor energiezuinig bouwen. En het is een labo waar steeds weer nieuwe technieken worden uitgetest. Zowel op het vlak van energiebesparing, energieopwekking, als op het vlak van mensgericht en duurzaam werken. Ons uitgangspunt is dat alles wat het Infinity-kantoor toont, ook een verstandige keuze is voor een ander bedrijf.

Infinity is ontworpen om te inspireren, te motiveren en te informeren. Daarom hebben we een auditorium gebouwd waar we lezingen organiseren over duurzaam bouwen en het klimaatprobleem. Het auditorium is bovendien ook af te huren door externen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de voorbeeldfunctie van ons gebouw? Klik hier en laat u verder inspireren!

Een gebouw gericht op fysiek en mentaal welzijn

Duurzaam ondernemen betekent ook een duurzaam personeelsbeleid. Deze mensgerichtheid vinden we terug in de manier van bouwen, maar ook in de manier waarop we ons personeel beheren. We hebben ons kantoor zo ingericht dat het er aangenaam werken is: kleine, geluidsarme kantoren met vrij zicht op buiten. Daarnaast zijn er allerlei services voorzien die onze mensen het leven gemakkelijker maken, zoals een strijkdienst, broodservice en een sporthal.

Bent u benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Klik hier en lees meer over ons mensgerichte gebouw.

Over Encon

Infinity is het kantoorgebouw van Encon, een organisatie die gespecialiseerd is in energiebesparingsprojecten, hernieuwbare energie en duurzaamheidsprojecten bij bedrijven. In onze dagelijkse praktijk bewijzen we dat investeren in duurzaamheid financieel zeer rendabel is. U kunt bij Encon terecht voor de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van energiezuinig bouwen, maar ook voor duurzaamheidsaudits of advies. Samen met onze klanten realiseren we elke dag meer impact voor een betere wereld.

Uiteraard moest ons nieuwe kantoorgebouw een toonbeeld worden van duurzaam bouwen, een uithangbord voor wat mogelijk is op het vlak van energiebesparing en een inspiratie voor eenieder die haar betreedt. Infinity is het resultaat.

http://www.encon.be