Duurzaam

Energie-efficiëntie : XX% zuiniger dan een standaard kantoorgebouw

De technieken die we in Infinity gebruiken om ons gebouw te verlichten, verluchten, verwarmen en koelen, zijn de meest innovatieve en duurzame op de markt. We vinden het belangrijk dat ons kantoor uitblinkt in duurzaamheid en een inspiratie is voor anderen. Daarom blijven we onze technieken ook actualiseren, telkens naar de nieuwste duurzaamheidsstandaarden die er beschikbaar zijn.

Koelen met het energieverbruik van een strijkijzer

In ons klimatisatie-systeem staan kosten-efficiëntie en doorgedreven energetische optimalisatie aan de basis staan. De installatie is ontworpen om continu een hoog thermisch jaarrendement te behalen voor verwarmen en koelen. Dit doen we door gebruik te maken van een beo-veld (boorgat energieopslag) met warmtepompen.

Het systeem is ontworpen om zo minimaal mogelijk primaire energie te gebruiken voor de gebouwverwarming en -koeling. Hiermee besparen we 90% elektriciteit op de koelinstallatie en 40% op de verwarmingsinstallatie in vergelijking met een standaard verwarmings- en koelinstallatie van dit formaat. Om het in andere termen te zeggen: ons gebouw heeft het energieverbruik van een strijkijzer.

Eén van de grootste private laadstations van het land

Met 12 laadpalen (totaal vermogen 300 kW) beschikt Infinity over één van de grootste privé laadpalenparken van België. Bij Encon worden sinds kort alleen nog maar elektrische wagens besteld. Over een periode van 3 jaar zal het wagenpark bovendien helemaal worden aangedreven door de stroom die het bedrijf zelf opwekt.

Schone lucht: binnen en buiten

Onze manier van bouwen is gericht op schone lucht, voor iedereen. Met onze energiebesparende technieken hebben we een positieve impact op de luchtkwaliteit om ons heen. Maar ook in het gebouw zorgen we op een heel energiezuinige manier voor schone lucht. Infinity is voorzien van een energiezuinig ventilatiesysteem met warmterecuperatie en vochtrecuperatie door middel van een warmtewiel. 

Verlichting: enkel als het moet

Onze verrichting is volledig sensor-gestuurd, wat betekent dat er enkel licht schijnt in de kantoren waar daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. Bovendien is al onze verlichting voorzien van duurzame LED-lampen. In Infinity maken we gebruik van Human Centric Lighting, een verlichtingssysteem dat zich aanpast aan het menselijk bioritme. Het kantoor is dus naast uitermate duurzaam ook nog eens mensgericht.